Kruidige kip curry

Kruidige kip curry op een bedje van noodles
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Een zachte Indiaanse curry met een volle kruidige smaak van Garam Masala. Goed te combineren met rijst, noodles of wat Naanbrood.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Rooster in een koekenpan één theelepel komijnzaad. Zorg dat de zaadjes gelijkmatig donkerbruin kleuren. Ze zijn klaar als er een zacht gerookte komijn geur afkomt. Maal vervolgens in een vijzel het geroosterde komijnzaad fijn tot poeder.

  • Stap 2

    Snijd de kippendijen in gelijkmatige blokjes en bak deze in olie goudbruin. Verwijder de kip vervolgens uit de pan en zet de warmtebron laag. Fruit in de achtergebleven olie de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten.

  • Stap 3

    Voeg de kerriepoeder, kurkuma, koriander en de fijngemalen geroosterde komijn samen met ½ kopje yoghurt toe. Laat dit dan vervolgens 2 minuten zachtjes meekoken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.

  • Stap 4

    Voeg nu de tomaten, 1 theelepel garam masala en de verse grof gehakte koriander toe. Voeg de gebakken kip en 1 dl water toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng het eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt