Kroketten / Bitterballen – Rundvlees

  • Hoeveelheid: 20
  • Portie: 12
  • Bereiding: 1:10 h
  • Kooktijd: 50 m
  • Klaar in: 2:0 h
Loading...
(1 / 5)

Het basisrecept voor een echte klassieke rundvleeskroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Voorbereiding

    Kruid de runder riblap met peper en zout of lekker met vleeskruiden. Doe deze in een pan en laat het ruim 5 uur sudderen. (Het is lekker om hier wat rode wijn aan toe te voegen) Als het vlees uit elkaar valt, pluis het dan verder uit elkaar zodat er allemaal korte draadjes over blijft. (draadjesvlees)

  • Maken van de roux

    Neem een ruime pan en smelt hierin de boter en voeg bloem toe. Bak het rustig even aan zodat de bloem gaar wordt. Doe de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Breng het vervolgens op smaak met het bouillonblokje en maak het af met peper, zout.

  • Stap 3

    Voeg de gelatine toe en los al roerend op. Let op dat de saus niet meer kookt!

  • Stap 4

    Klop de eidooiers los met de room en voeg dit toe. Roer op dit punt het draadjesvlees toe aan dit mengsel en roer dit goed door het geheel heen. Proef of het goed van smaak is!

  • Stap 5

    Stort de vulling uit op een met olie ingesmeerde plaat en dek het af met vershoudfolie. Laat voor het beste resultaat minstens 1 nacht in de koelkast rusten.

  • Afwerking

    Bekleed een snijplank met bakpapier en leg hierop de vullingen. Bestrooi met een beetje bloem en snijd uit de vulling een +/- 16 kroketjes. Je kunt er natuurlijk ook bitterballen van maken door er balletjes van te draaien. Wentel door de bloem, eieren en paneermeel. Laat alles nog een uurtje opstijven in de koelkast.

  • Stap 7

    Frituur de kroketjes goudbruin op 180°C.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt