Kokos – kipballetjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Lekker makkelijk recept voor Thaise kokos-kipballetjes met groente. Goed te combineren met bijvoorbeeld mie of rijst.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak de groene currypasta volgens het recept op deze website. Meng het kipgehakt met de groene currypasta, het paneermeel en 20 g verse koriander met je handen door elkaar en maak er kleine balletjes van.

  • Stap 2

    Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes in circa 3-4 minuten goudbruin. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur lager en laat het circa 5 minuten sudderen.

  • Stap 3

    Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen zo'n 5-6 minuten.

  • Stap 4

    Giet de sperziebonen en de mie af en meng deze met de kerstomaten en de verse munt. Serveer de kipgehaktballetjes bovenop de mie. Garneer met de overige verse koriander.

x

Lost Password