Kipstoof met bier en venkel

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 1:45 h
  • Klaar in: 2:05 h
Loading...
(4.3 / 5)

Een tongstrelende kipstoof met een lekker bruin bier en venkel. Na het proeven van dit gerecht bij een restaurant, hebben wij er thuis onze eigen draai aan gegeven.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Was de wortel en de venkel, snijd de venkel vervolgens door de helft en daarna in dunne plakjes. Hoe dunner de plakjes hoe lekkerder.

  • Stap 2

    Snijd de wortel eerst in de lengte door en vervolgens opnieuw. Er ontstaan dan 4 stroken, snijd dit vervolgens in kleine blokjes.

  • Stap 3

    Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de champignons in partjes en bewaar deze in de koeling voor later.

  • Stap 4

    Doe in een grote hapjes-/stoofpan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook aan.

  • Stap 5

    Snijd de kippendijen in grove stukken en kruid deze met peper en zout of kipkruiden. Doe de kip bij de gefruite ui en bak het even goed aan.

  • Stap 6

    Voeg vervolgens de venkel en wortel toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

  • Stap 7

    Blus het geheel af met 1 flesje bier en verpulver het bouillonblokje in het vocht. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe.

  • Stap 8

    Leg de kruidkoek op het geheel, doe de deksel op de pan en laat het mengsel op laag vuur ongeveer een uur stoven.

  • Stap 9

    Roer na een uur het geheel goed door, als het goed is is de kruidkoek dan volledig opgenomen. Voeg de champignons toe en laat het geheel, met de deksel op de pan, nog een halfuurtje stoven.

Tips & variaties

  • Als bier heb ik een Grolsch winterbok gebruikt. Een bokbier met een zachtzoete kruidige smaak van honing, kaneel, gember en kruidnagel.

  • Serveer dit gerecht met patat of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

  • Ook lekker met rode kool en appeltjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt