Kip met Jagerssaus

Jagersaus
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 1:10 h
Loading...
(4.5 / 5)

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons. Heeft een zacht zoete kruidige smaak en is gemakkelijk te maken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Marineer de kippendijen of kippenbouten met 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel steranijs, 1 theelepel witte peper en wat zout. Laat het geheel minimaal een half uur staan.

  • Stap 2

    Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de kip goudbruin.

  • Stap 3

    Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Laat even meebakken en voeg nog een eetlepel olijfolie toe. Strooi de bloem over de kip en de groenten en laat het geheel even mee garen.

  • Stap 4

    Voeg de bleekselderij, de puree, de laurierblaadjes en het takje tijm toe. Giet de bouillon en de rode wijn erbij en voeg de basterdsuiker toe. Laat het geheel koken, dek de pan half af en laat gedurende 45 minuten rustig sudderen. Voeg na een half uur de champignons toe.

  • Stap 5

    Verdeel de kip met de groenten en jagerssaus over de borden. Garneer met de peterselie en serveer met bijvoorbeeld verse patatjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt