Kip Korma met spinazie

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijk Indiaas gerecht met een rijke smaak van kruiden en kokos.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak de kruidenmix zoals in het recept Korma Indiase kruidenmix op deze website staat beschreven. Marineer de kip met twee eetlepels olie en de kruidenmix het liefst 2 uur voor gebruik.

  • Stap 2

    Fruit in een beetje olie de fijn gesneden ui. Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en laat dit op middelhoog vuur lichtbruin en gaar worden. Kook vervolgens in een andere pan de rijst volgens de bereidingswijzer op de verpakking.

  • Stap 3

    Voeg nu de kookroom en de kokos toe aan de kip en laat dit zachtjes 5 minuten verwarmen.

  • Stap 4

    Was de spinazie en voeg dit toe en laat dit met de deksel op de pan zachtjes slinken in +/- 3 tot 5 minuten. Voeg aan het eind de gehalveerde cherrytomaatjes toe.

  • Stap 5

    Serveer de rijst samen met de kip korma.

Tips & variaties

  • Vervang de rijst voor een meergranen- of notenrijst.

  • De kip kun je ook vervangen voor rundvlees.

x

Lost Password