Japans omelet – Tamago Yaki

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Bekijk video
Loading...
(3.5 / 5)

Japanse Omelet – Tamago Yaki is een zoete opgerolde omelet. Je treft hem vaak aan als sushivariant Nigiri, maar is met wat groenten ook heerlijk in een rijstgerecht.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Het bakken van de omelet is een kunst op zich, maar de uitgebreide instructiefilm laat zien hoe het werkt. Het bakken gaat het beste in een speciale rechthoekige of vierkante pan. Ik doe het in een grillpan en dat lukt ook prima. De pan op niet al te hoog vuur verwarmen en licht inwrijven met een in olie gedrenkt keukenpapiertje.

  • Stap 2

    Giet een dun laagje geklutst ei in de pan. Als de onderkant net gestold is en nog niet bruin en de bovenkant nog een beetje vochtig is rol je de omelet (mbv een spatel) naar jezelf toe op.

  • Stap 3

    Schuif de rol daarna van je af, omhoog de pan in. Vet de pan opnieuw in, giet een nieuw laagje ei in de pan waarbij je de rol aan het nieuwe laagje probeert te laten samensmelten, daarna de rol weer verder oprollen en dit proces drie tot vijf keer herhalen tot je eimengsel op is.

  • Stap 4

    De kunst is om te rollen als het omelet nog vochtig is zodat alle laagjes een beetje aan elkaar plakken. De omelet hoort bleek te zijn, niet bruin.

Eén reactie

  • Klus

    Hm hm! Lekker, lekker, lekker! Zoals mijn goede vriend Kabouter Smul ooit zei. Ik ga deze morgen proberen te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt