Jam – Rabarber en aardbei

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Heerlijk zachte rabarber-aardbeienjam met een verrassend kruidige smaak. Lekker voor op brood, beschuit, maar ook door de yoghurt.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak de rabarber schoon door de bladeren van de rabarberstelen te halen en was de rabarber grondig. Snijd de rabarber is stukjes van twee a drie centimeter.

  • Stap 2

    Kook de rabarber samen met het sinaasappelsap in een grote pan op een laag vuur in ongeveer tien minuten tot moes. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Grote aardbeien kun je in vieren snijden en voeg deze dan aan de rabarbermoes toe.

  • Stap 3

    Voeg na een paar minuten, als het sap van de aardbeien vrijkomt, de suiker toe. Zet het vuur hoog en laat het mengsel tien minuten flink doorkoken tot het sap is ingekookt en de jam indikt.

  • Stap 4

    Als je jam goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water en twee eetlepels soda. Haal de potten en deksels pas uit de pan als je ze gaat vullen met jam. Spoel ze eerst grondig om met warm water! Vul de potten met de jam, draai de deksels er op en zet de potten op z'n kop. De hitte van de jam perst de overtollige lucht uit de pot. Na 5 minuten mogen de potten weer rechtop staan en kan de jam rustig afkoelen. Bewaar de jam in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt