Huzarensalade

  • Hoeveelheid: 1
  • Voorbereiding: 0 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 60 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijk frisse en zomerse salade, lekker voor op brood en om gewoon zo te eten. Goed te maken voor bij een brunch, buffet of gewoon als bijgerecht.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn. Doe de aardappels in een grote bak en stamp ze met een stamppotstamper tot een smeuïge massa.

  • Stap 2

    Hak in een molen de ui en een aantal augurkjes fijn. Doe dit vervolgens bij de gestampte aardappels en voeg wat van het zuur van de augurken en de mayonaise toe aan het mengsel. Stamp het geheel vervolgens weer door elkaar tot er een goede smeuïge massa ontstaat.

  • Stap 3

    Voeg de kant en klare huzarensalade en de kruiden toe aan het aardappelsmengsel en meng dit goed door elkaar. Snijd vervolgens de smac en de appel in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter en roer dit ook door het mengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Laat je salade goed afkoelen in de koelkast. Als de salade koud is, is deze klaar om te serveren.

Tips & variations

  • Je kunt de salade eventueel opmaken, door een grote schaal te pakken en deze te beleggen met de slabladeren van bijvoorbeeld ijsberg- of kropsla. Schep hier de huzarensalade op en strijk hem glad met een vork. Kook eventueel een eitje en leg deze in plakjes op de salade. Je kunt hem verder nog aankleden met stukjes augurk, zilveruitjes, tomaat en wat drupjes mayonaise en ketchup.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password