Hollands vispotje in mosterdsaus

  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4.3 / 5)

Dit traditioneel Hollands vispotje in echte een aanrader en snel te klaar te maken. Voor dit vispotje kun je verschillende vissoorten gebruiken. De  Zaanse mosterdsaus maakt het geheel mooi af.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 minuten. Schep de worteltjes door de prei en roer de mosterd erdoor. Verwarm ze 1 minuut mee.

  • Stap 2

    Voeg 100 ml water toe, breng dit aan de kook en stoof de groenten 6 minuten. Voeg de room toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat de vis in ca. 5 min. tegen de kook aan bijna gaar worden.

  • Stap 3

    Voeg de garnalen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tips & variations

  • Je kunt de zalm ook vervangen voor mosselen

  • Lekker met een aardappel, puree, rijst of Rosti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt