Groene asperges met kabeljauw

  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Een complete ovenschotel met groene asperges en kabeljauw. De tapenade en de parmaham geven dit gerecht een Italiaans tintje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Nutrients

Calories
470

Step by step method

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 225 °C. Was de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze +/- 5-8 minuten.

  • Stap 2

    Snijd de houtachtige onderkant van asperges. Blancheer of stoom de asperges of aspergetops enkele minuten. Snijd de asperges schuin door midden.

  • Stap 3

    Dep de vis droog en bestrijk beide kanten met de tapenade en bestrooi met versgemalen peper. Wikkel elk stukje vis in een plak parmaham.

  • Stap 4

    Vet de braadslee of ovenschaal in met olie en verdeel de aardappelblokjes en de asperges hierover. Meng dit met olie, de knoflook, versgemalen zout en peper. Leg tenslotte de kabeljauwfilets er bovenop. Zet de ovenschaal of braadslee in de oven en bak de vis in ca. 20 minuten gaar.

  • Stap 5

    Meng de crème-fraîche met een uitgeperst teentje knoflook en serveer dit bij de ovenschotel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt