Gemarineerde varkenshaas

  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 4:0 h
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 4:15 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Heerlijke malse varkenshaas op Franse wijze bereidt. Heerlijk met onder andere geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven. Geschikt voor in het weekend, maar ook zeker lekker voor doordeweeks.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe 2 eetlepels olijfolie, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel mosterd, 250 ml rode wijn, 6 teentjes gehakte knoflook, 1 eetlepel oregano en peper naar smaak in een bak. Leg hierin de varkenshaas en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast.

  • Stap 2

    Haal de varkenshaas na 4 uur marineren uit de koelkast en dep deze droog. Kruid de varkenshaas naar smaak nog met wat zout en peper. Laat een koekenpan goed heet worden en doe hierin de resterende olie en een beetje boter. Laat dit mengsel goed heet worden en bak de varkenshaas rondom in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de varkenshaas uit de pan en pak deze in, in aluminiumfolie en houd warm in een warmhoudla of in de oven op 50 graden.

  • Stap 3

    Doe vervolgens in dezelfde pan als waarin je de varkenshaas hebt gebakken een aantal scheppen van de marinade en bind de saus met blokjes boter, zorg dat de saus iets inkookt. Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze op het bord. Drapeer de saus eroverheen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password