• Hoeveelheid: 5
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(4 / 5)

Originele gehaktbal volgens grootmoeders recept. Heerlijk bij een stampot of op een broodje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er 5 mooie ballen van. Verwarm in een braadpan de boter. Als deze heet genoeg is voeg dan de ballen toe en bak ze rondom mooi bruin. Voeg 150 tot 200 ml water toe en laat de ballen ongeveer 30 minuten sudderen op een matig vuur. Doe de deksel schuin op de pan. Draai de ballen tussendoor met regelmaat even om.

Tips & variations

  • Maak er een meer Indische bal van door er 1 el mosterd en 2 el ketjap in te doen.

  • Ook is het lekker om door de bal een fijngesneden uitje te doen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password