Fudgy brownie

  • Portie: 12-16
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(5 / 5)

Heerlijke brownies met een fudgy structuur. Leuk om uit te delen, maar ook lekker voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Vet een bakblik vast goed in en leg voor de zekerheid een bakpapiertje onderin je bakblik, zodat je de brownie er na het bakken makkelijk uit kan halen.

  • Stap 2

    Zorg dat de roomboter zacht is voor gebruik. Mix de suiker en de boter tot een luchtige massa, voeg vervolgens de eieren, het vanille extract en het water toe.

  • Stap 3

    Smelt de chocolade au bain marie.

  • Stap 4

    Voeg de gesmolten chocolade aan het mengsel van ei,suiker en boter toe en mix het geheel goed door. Voeg daarna de bloem, zout en de cacao toe.

  • Stap 5

    Giet het mengsel in het bakblik en plaats deze in het midden van de oven. Bak de brownie in ongeveer 45 minuten gaar. Om te kijken of de brownie gaar is kun je eventueel een satéprikker in de brownie prikken, komt de prikker er 'schoon' uit dan is deze klaar.

  • Stap 6

    Laat de brownie na het bakken eerst 5 minuten afkoelen in het blik, haal de brownie na 5 minuten uit het blik en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt