Fetataartjes met gekarameliseerde rode ui

  • Portie: 12
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Met dit recept kunt u ongeveer 12 fetataartjes maken. Dit is leuk om te doen wanneer u bijvoorbeeld een verjaardag te vieren heeft, goed voor veel personen.

Ingredi

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 C graden.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een koekenpan (geen pan met anti-aanbaklaag). Voeg de ui toe en bak deze al roerend op een matig vuur tot hij donker goudbruin is. Doe de tijm erbij, roer goed en schep alles in een kom. Laat afkoelen.

  • Stap 3

    Vet 12 ondiepe pasteivormpjes of een muffinbakblik in en steek met een uitsteekvorm van 8 cm doorsnee 12 rondjes uit het deeg. Leg de rondjes in de pasteivormpjes. Verdeel de ui over de pasteivormpjes en schep de feta eroverheen.

  • Stap 4

    Klop de eieren door de room, voeg zout en peper toe en giet dit mengsel in de pasteivormpjes. Bak de taartjes 10-15 minuten tot ze opgebold en goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten in de vormpjes staan, haal ze eruit en laat ze op een rooster afkoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt