Ei-peppadewsalade

  • Portie: 1
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(0 / 5)

Heerlijke ei-peppadewsalade op basis van ricotta, waardoor het past binnen een gezonde levensstijl. Door ricotta te gebruiken als basis voor de salade in plaats van mayonaise, verlaag je het aandeel vet met ruim 80%.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Kook de eieren hard. Snijd de peppadews in kleine stukjes. Schep 2 flinke eetlepels ricotta in een schaaltje. Voeg hieraan de kruiden en de peppadews toe.

  • Stap 2

    Laat de eieren schrikken en pel ze. Voeg het eigeel toe aan het ricottamengsel en snijd het eiwit in kleine stukjes (niet te klein) en voeg dit ook toe aan het mengsel. Is het mengsel te droog, voeg er dan een scheutje olijfolie aan toe. Zout en peper naar maak toevoegen. Lekker op een plakje komkommer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt