Curryworst met zuurkool

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

Variatie op de traditionele Duitse curryworst, lekker met zuurkool en vers gemaakte patatten uit de oven.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Smoor de zuurkool gedurende +/- 30 minuten in wat water. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de paprika in smalle reepjes.

  • Stap 2

    Fruit de ui in wat olie glazig. Verwarm de bockworsten in een grillpan. Verwarm de reepjes paprika gedurende de laatste minuten met de zuurkool mee.

  • Stap 3

    Maak ondertussen de currysaus. Voeg aan de de ui currysaus toe en roer goed door. Vind je de saus te dik, voeg dan wat water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.

  • Stap 4

    Snijd per persoon 2 bockworsten in stukjes van 2-3 centimeter, leg op het bord en schep de zuurkool er bovenop. Maak het geheel af met de currysaus.

Tips & variaties

  • Lekker met aardappeltjes uit de oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt