Crêpe Suzette

  • Hoeveelheid: 4
  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Een crêpe Suzette is een nagerecht waarbij je een flensje vult met mandarijn. Over het gevulde flensje schenk je een mandarijnsaus. De saus bestaat uit gekaramelliseerde suiker, boter, mandarijn of sinaasappel en is afgeblust met Grand Marnier. Een flensje is een dunne variant van de pannenkoek. Door minder bloem en meer eieren toe te voegen, wordt het beslag dunner en dat maakt het flensje lichter.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak het beslag van de crêpes volgens het basisrecept.

  • Stap 2

    Pel de 5 mandarijnen en haal ze los van elkaar.

  • Stap 3

    Karamelliseer de suiker in twee eetlepels water op een matig vuur. Blus de lichte karamel af met het sap van 1 mandarijn en de likeur. Laat de saus heel zachtjes op staan zodat de likeur iets kan afkoken.

  • Stap 4

    Bak vervolgens de crêpes volgens het basisrecept.

  • Stap 5

    Vul de crêpes met de mandarijnen en garneer deze met wat poedersuiker.

  • Stap 6

    Schenk de saus over de crêpes en serveer uit.

Tips & variaties

  • Heerlijk met ijs en slagroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt