Crèmesoep

Basis crèmesoep
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Dit is een basisrecept voor een mooie crèmesoep. Laat de bouillon smaak (groenten, kalf, kip of vis) aansluiten bij het eindproduct.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Laat twee bouillionblokjes oplossen in ruim 1 liter warm water.

  • Stap 2

    Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel dik wordt als een pasta en licht goudbruin, in ongeveer 5 minuten.

  • Stap 3

    Roer geleidelijk met een garde de kippenbouillon door het bloemmengsel en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot het mengsel dik en glad is, in 10-15 minuten. Zet het vuur laag.

  • Stap 4

    Klop de eidooiers en de room op tot het goed gemengd is. Roer langzaam een kwart van de warme soep door het roommengsel en doe dit geheel dan weer terug in de soeppan.

  • Stap 5

    Je basis crèmesoep is klaar om verder verwerkt te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt