Chocolademuffins

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Heerlijk tussendoortje uit de categorie bewust eten, geen suiker toegevoegd en tarwe- en glutenvrij door het gebruik van dadels en amandelmeel!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Stap 2

    Pureer de bananen en de dadels glad met een staafmixer. Klop met een garde één voor één de eieren door het beslag. Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, de cacao toe en een snuf zout toe. Voeg nu ook de melk en de zonnebloemolie toe en meng er een glad beslag van. Hak de chocolade in stukken en voeg dit bij het beslag.

  • Stap 3

    Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes. Bak de chocolademuffins in ongeveer 30 tot 35 minuten af in een voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Tips & variaties

  • Je kunt de chocolademuffins, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password