Bechamelsaus

Bechamelsaus
  • Bereiding: 2 m
  • Kooktijd: 8 m
  • Klaar in: 10 m
Loading...
(5 / 5)

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus. Denk hierbij aan lasagne bolognese of moussaka, maar ook als bindmiddel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm in een steelpan de melk en in een andere pan de boter.

  • Stap 2

    Als de boter warm begint te worden, roer daar dan geleidelijk de bloem door heen en laat het garen op een middelmatig vuur.

  • Stap 3

    Voeg aan de gegaarde bloem geleidelijk de verwarmde melk toe. Zorg ervoor dat de melk is opgenomen door de roux, voordat je er nieuwe aan toevoegt.

  • Stap 4

    Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met wat peper en zout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt