Bechamelsaus

  • Voorbereiding: 2 m
  • Kooktijd: 8 m
  • Klaar in: 10 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus. Denk hierbij aan lasagne bolognese of moussaka, maar ook als bindmiddel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm in een steelpan de melk en in een andere pan de boter.

  • Stap 2

    Als de boter warm begint te worden, roer daar dan geleidelijk de bloem door heen en laat het garen op een middelmatig vuur.

  • Stap 3

    Voeg aan de gegaarde bloem geleidelijk de verwarmde melk toe. Zorg ervoor dat de melk is opgenomen door de roux, voordat je er nieuwe aan toevoegt.

  • Stap 4

    Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met wat peper en zout.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password