Babi pangang (2.0)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 50 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(3.9 / 5)

Als je van Babi Pangang houdt, maak dan deze eens met procureurstuk. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze steekt er met kop en schouder bovenuit!

Klik hier voor het zoetzure saus recept >>

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd het procureurstuk in plakken van 2 cm.

  • Stap 2

    Doe 500 ml water in een grote pan en voeg hier de 50 gr mix voor varkensvleesmarinade, sambal en de geperste knoflook aan toe. Dit is de marinade waarin we de stukken procureur 40 tot 45 minuten gaar gaan koken. Zorg dat het vlees net onder de marinade staat, je kunt dit aanvullen met een beetje water. In de tussentijd kun je de zoetzure saus maken.

  • Stap 3

    Neem een bakplaat en leg hier het gegaarde vlees op. Zet de oven op de hoogste grillstand en laat hem even opwarmen. Zet de ovenplaat met het vlees hoog in de oven en laat het vlees, mooi bruin worden. Zo ontstaat er een krokant korstje. Draai vervolgens de lappen om zodat ook de andere kant even goed bruin kan worden.

  • Stap 4

    Snij het vlees op de draad in plakjes van ongeveer 1cm dik en leg deze stukjes vlees samen met de atjar in een dekschaal. Giet hier de zoetzure saus over en serveer dit met witte rijst, nasi of bami.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt