Aspergetaart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4-6
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijke zomerse plaattaart, gemaakt van bladerdeeg en groene asperges.  De taart is heerlijk voor bij het diner, maar kan ook goed ’s middags worden gegeten. De kruiden maken deze plaattaart lekker fris

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 C en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 15 x 30 cm. je kunt ook een rol bladerdeeg uit de koeling gebruiken. Leg de lap bladerdeeg in een bakvorm of ovenschaal. Maak met een mes 1 cm van de rand een inkeping, niet doorsnijden en bestrijk de randen met losgeklopt ei. Prik met een vork gaatjes in het midden van de bodem. Leg op de bodem een blinde vulling en bak de bodem ca 10-15 minuten in de oven.

  • Stap 2

    Bak intussen de baconplakjes uit in de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.

  • Stap 3

    Haal van de asperges het houtige deel af en stoom ze ca 5 minuten.

  • Stap 4

    Meng in een kom de mascarpone, de ricotta, citroenschil, kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas. Voeg zout en flink peper toe.

  • Stap 5

    Haal de bakplaat uit de oven, haal de blinde vulling uit de bladerdeegbodem en verdeel het mascarpone-ricottamengsel over de bodem. Verkruimel de bacon erover en schik de groene asperges erop. Druppel de bacon-olie erover en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak de taart nog 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Tips & variaties

  • Voor een vegetarische variant laat je de bacon weg.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password