Appelcaketaart met spijs

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10-12
  • Voorbereiding: 45 m
  • Kooktijd: 1:20 h
  • Klaar in: 2:05 h
Bezig met laden...
(5 / 5)

Deze taart heeft een koekbodem met amandelspijs daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt.
Een ware verrassing voor een high tee, verjaardag of gewoon voor bij de koffie en thee.

Ingrediënten

  • Koekbodem
  • Amandelspijs
  • Cakebeslag
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Koekbodem

    Verwarm de oven voor op 175º C(hete lucht oven: 150º C) Vet de bakvorm in en bestuif deze met wat bloem (bedek eventueel de bodem met bakpapier) Doe alle ingrediënten voor de koekbodem in een kom en kneed deze met de handen goed door. Meng tot de boter goed opgenomen wordt door alle ingrediënten en er een stevig kruimeldeeg ontstaat.

  • Stap 2

    Stort het kruimeldeeg in de bakvorm. Druk het deeg rustig aan met de bolle kant van een lepel of je hand, zodat de bodem goed is bedekt Laat het vervolgens even rusten en ga verder met stap 4

  • Stap 3 - Amandelspijs

    Neem de 150 gram amandelspijs en snijd deze eerst in kleine stukjes. Doe ze in een kom. Klop in een andere kom het ei even los. Voeg 1/3 van het losgeklopte ei aan toe aan de stukjes spijs. Prak met een vork het geheel goed door. Voeg vervolgens weer 1/3 van het eimengsel toe aan het spijs en prak tot er een smeuïge massa ontstaat. Blijf dit met kleine stapjes herhalen.

  • Stap 4

    Verdeel de smeuïge spijs over de koekbodem en laat dit even rusten.

  • Stap 5 - Cakebeslag

    Doe de zachte (room)boter in een kom en mix deze samen met de suiker en de drie eieren luchtig. Voeg de overige ingrediënten toe en mix deze tot een luchtig cakebeslag.

  • Stap 6

    Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Schep de appel door het beslag heen. Bewaar een handje met appelstukjes en strooi dit op het laatste moment over het beslag heen.

  • Stap 7

    Stort het beslag bovenop de koekbodem met het spijs en strijk het glad. Plaats de cakevorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake gaar gedurende 70 minuten. De cake is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker plakt als je deze in de cake prikt. Haal vervolgens de cake uit de vorm en laat deze met de koekbodem naar beneden afkoelen op een rooster.

Tips & variaties

  • De smaak van de cake komt het best tot zijn recht als de cake volledig is afgekoeld.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password