• Portie: 1
  • Voorbereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 15 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

De bekende Mexicaanse dip gemaakt van avocado.Heerlijk met tortillachips of bij taco’s.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de rode ui zo klein mogelijk en snijd de tenen knoflook zeer fijn. Haal vervolgens de zaadlijst uit de halve rode peper. Snijd de halve peper vervolgens mooi fijn. Snijd ten slotte de halve tomaat in hele kleine fijne blokjes.

  • Stap 2

    Halveer de avocado's in lengte rondom de pit. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder vervolgens de pit. Snijd vervolgens voorzichtig een raster in de avocado, ga hierbij tot aan de schil, maar snijd er niet doorheen. Schraap vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een ruime kom.

  • Stap 3

    Knijp het partje limoen uit boven de avocado, vang eventuele pitjes op. Prak vervolgens de avocado een beetje fijn. Wanneer deze fijn geprakt is voeg je hier de ui, knoflook en rode peper aan toe en meng je het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe en voeg als laatste de stukjes tomaat toe en roer het nog eenmaal goed door. Zorg dat de tomatenblokjes hierbij zo heel mogelijk blijven

  • Stap 4

    Zet de guacamole voor de beste smaak nog minimaal een uurtje in de koelkast weg voordat je deze gaat opdienen. De guacamole is onder andere erg lekker met tortillachips of met taco's.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password