Indonesisch

Tumis boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g sperzieboontjes
  • 30 g santen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper (of 1 tl sambal)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl laos
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 1/2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 100 g cocktailgarnalen (optioneel)

Sajoer tumis boontjes

Een variatie op het recept van sajoer boontjes, heerlijk in combinatie met een vleesgerecht bij een Indische rijsttafel.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 tot 600 g varkenshaas of kippendijen
  • Satésaus (kant en klaar)
  • 1 ui (klein anders de helft!)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 3 el olijfolie

Saté easy way

Saté easy way is onderdeel van een vullende maaltijd die in 20 minuten klaar is. Voor de saté maken we in…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g Rundergehakt
  • 80 g paneermeel
  • 2 eieren (M)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Peper
  • 1 tl Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 uitje gesnipperd
  • 50 ml ketjap
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 tl sesamzaad
  • 20-25 ml water
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1 flinke tl sambal oelek

Snackballetjes Indisch

Heerlijke snackballetjes met een Indische twist. Eén portie is goed voor 30 a 40 balletjes.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g Rundergehakt
  • 80 g paneermeel
  • 2 eieren (M)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Peper
  • 1 tl Zout

Snackballetjes in pindasaus

Heerlijke snackballetjes in pindasaus. Eén portie is goed voor 30 a 40 balletjes.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kipfilet of kippendijen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl roast red pork seasoning mix ( verkrijgbaar bij toko)
  • 2 el honing
  • 3 el zoete ketjap (manis)
  • Zout en peper
  • Satéstokjes

Saté

Dit is een lekkere marinade voor saté met red roasted pork seasoning mix. Probeer het zelf ook maar eens.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr kippenlevertjes
  • 2 lombok (of 1 el sambal oelek)
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 kemirienoten
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 tl laos of 3 kleine schijfjes (Galanga)
  • 1 tl suiker
  • 2 blaadjes daon djeroek poeroet (limoenblaadjes)
  • olie
  • Santen
  • Asemwater

Sambal Goreng Hati Ayam

Een klassieker uit de Indonesische keuken; Sambal Goreng Hati Ayam beter bekend als Pittige kippenlevertjes. Misschien niet voor iedereen, maar een…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 g verschillende fijngesneden groenten, zoals witte kool, wortelen, peultjes, koolrabi, bloemkool, boontjes
  • 1 grote gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blok santen
  • 400 ml bouillon
  • 1 eetlepel rietsuiker of Gula Djawa
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • 100 g petehbonen voor de liefhebber

Sajoer Lodeh

Heerlijk en zacht groentegerecht voor bij de Indonesische rijsttafel.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo doorregen runderlappen
  • 6 middelgrote sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el zout
  • 3 tot 4 grote rode lomboks
  • 6 rawits
  • 2 cm gemberwortel
  • 2,5 cm laos
  • 1,5 cm koenjitwortel
  • 3 salamblaadjes
  • 1 dikke serehstengel
  • 6 kemirinoten (even roosteren in de pan)

Rendang Daging

Een heerlijk pittig Indonesisch rundvlees gerecht. Met dit recept kan je Rendang zelf maken zonder pakjes en zakjes.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijfilet
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml kippenbouillon
  • 5 el zonnebloemolie
  • 2 el keukenazijn
  • 9 el ketjap manis
  • 4 el ketchup
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el sambal oelek
  • 4 el pindakaas

Pittige satékip

Een Indonesisch bijgerecht, heerlijk bij de rijsttafel of op een broodje. Bestaat uit een lekkere zachte kip in een pittige…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 Rijstvellen
  • 200 gr. Gerookte kipfilet
  • 4 el Go-Tan Wok-essentials Teriyaki
  • 1 Winterpeen
  • ½ Rettich
  • 50 gr. Taugé
  • 1 Groene paprika
  • 50 gr. Lente ui

Loempia gerookte kip

Een loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer in de Chinese, Indonesische, Vietnamese en de Thaise keuken wordt…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram pindakaas (evt. met nootjes)
  • mespunt trassi
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 theelepel djinten
  • 1/2 eetlepel suiker (rietsuiker)
  • 3 theelepels azijn
  • 2,5 eetlepels ketjap
  • 1,5 dl water
  • Vers gemalen peper

Javaanse satésaus (zoet)

Heerlijke licht zoete satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker en snel te maken voor bij de saté.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes fijngestampte knoflook
  • 2 theelepels gemberpasta
  • halve pot pindakaas
  • 200 ml kokosmelk, aanvullen met gewone melk
  • 1 theelepel tomatenpuree of ketchup
  • 2 tot 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 halve rode peper of 1 madam Jeanette peper (alleen de schil)
  • 1 theelepel laos
  • Zout naar smaak

Javaanse satésaus

Heerlijke satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker voor bij de saté en snel te maken.

(4.1 / 5)
x

Lost Password