Nagerecht

Zomerfruittaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 vellen roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 350 g aardbeien
  • 150 g blauwe (bos)bessen
  • 2 -3 el aardbeien- of frambozenjam
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap geperst
  • 300 g mascarpone
  • 3 el lemon curd

Zomerfruittaart

Deze taart met zomerfruit is snel klaar en goed voor 8-12 personen.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 ml melk
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 8 gedroogde vijgen
  • 100 g walnoten
  • 1/2 el kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 l melk
  • 7 el kristalsuiker
  • 3 el maizena
  • 1 el margarine
  • 1 pakje Krem Santi(Turkse klop klop)
  • 1 glas espresso met suiker

Turkse vijgentaart (Muballebili incir tatlisi)

Een origineel Turks recept voor een overheerlijke vijgentaart. Lekker bij de koffie, maar ook zeer geschikt als dessert.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g patent bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 150 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el kwark / yoghurt
  • citroen zest
  • 1 tl citroensap
  • 2 appels

Appelcaketaart met spijs

Deze taart heeft een koekbodem met amandelspijs daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Galia- of cantaloup meloen
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker (naar smaak evt. aanvullen)

Sorbetijs – Meloen

Een heerlijk verfrissende meloensorbetijs. Een lekker ijsje met een mooie structuur waarbij je jezelf en vrienden blij kunt verrassen.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gr ananas stukjes
  • 50 gr santen (kokos)
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker
  • 20 ml rum (eventueel)

Sorbetijs – Kokos ananas

Sorbetijs met kokos en verfrissende stukjes ananas.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 bakjes bramen
  • 2 bakjes bosbessen
  • 2 bakjes frambozen
  • 150 gr suiker
  • 100 ml water

Sorbetijs – Bosvruchten

Een heerlijk fris sorbetijs van bosvruchten met vruchtvlees en pitjes erin.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 ml fruit(sap) vers geperst of moes
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker (naar smaak evt. aanvullen)

Sorbetijs

Basisrecept sorbetijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine, om heerlijk te variëren met de moes van verschillende vruchten.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 gr verse aardbeien
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker (naar smaak evt. aanvullen)
  • Handje verse munt

Sorbetijs – aardbeien munt

Een heerlijk verfrissend aardbeiensorbetijs met een tinteling van verse munt. Een lekker ijsje met een mooie structuur waarbij je jezelf en…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 gr verse aardbeien
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker (naar smaak evt. aanvullen)
  • 1 reep pure chocolade (100 gr)

Sorbetijs – aardbeien chocolade

Een heerlijk verfrissend aardbeiensorbetijs met kleine stukjes pure chocolade. Wat een verrassing als je dit als dessert neerzet voor jezelf of…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 ml volle vanillekwark
  • 250 gr ananas, in stukjes
  • 2 eetlepels geschaafde amandel
  • 1 eetlepel ananasjam
  • Poedersuiker

Soezentaart

Door zijn mooie kransvorm is dit een uitstekend dessert voor kerst.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 250 g lange vingers
  • 250 g pepernoten
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder
  • 10 ml Frangelico of Amaretto

Tiramisu – Sinterklaas style

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 500 g lange vingers
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • 10 ml Frangelico of Amaretto
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder

Tiramisu

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

(4.1 / 5)
x

Lost Password