Buffet

Makreelwraps op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el creme fraîche
  • 2 el citroensap
  • 15 gr bieslook (fijngesneden)
  • zout en peper
  • 1 gerookte makreelfilet
  • 4 meergranenwraps
  • 1/2 ijsbergsla (in reepjes)
  • 1/4 komkommer (in reepjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)

Makreelwraps

Makreelwrap is een gezonde en verantwoorde lunch of hoofdgerecht. Bij ons is het een absolute favoriet bij een buffet en high…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 0.5 l. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen

Het basisrecept voor een echte klassieke kroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gr fijngemalen bulgur
  • 2 lente-uitjes
  • 6 kleine augurkjes
  • 3 blaadjes ijsbergsla
  • Handje vol peterselie (naar smaak toevoegen)

Kisir

Lekkere salade als bijgerecht. Ook lekker bij de thee.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 stuk soepkip
  • 1 grote prei
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 laurierbladen
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes dragon
  • Foelie
  • 4 gekneusde witte peperkorrels
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn

Kippenbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde kippenbouillon (Fond de volaille)

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 el Go-Tan echte ketjap rode peper
  • 80 gr paneermeel
  • 1 ei
  • Javaanse satésaus (zie recept op website)

Indische snackballetjes

Heerlijke traditionele Indische gehaktballetjes. Deze balletjes zijn onder andere lekker bij de borrel of als tapas. Serveer ze met zoete of…

(5 / 5)
Huzarensalade opgemaakt op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 ui
  • augurkjes
  • 1 ½ el Zaanse mayonaise
  • zout & peper
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 tl surinaamse kerriepoeder
  • 750 g kant en klare huzarensalade
  • ¾ blikje smac
  • 1 lichtzure appel

Huzarensalade

Een heerlijk frisse huzarensalade, lekker voor op brood en om gewoon zo te eten. Goed te maken voor bij een brunch,…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g speltbloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 6 eieren

Spelt wrap

Een zelfgemaakte, gezondere keuze voor wraps, gemaakt van speltmeel. Deze wrap is lekker als lunch met bijvoorbeeld een tonijnsalade, maar ook…

(0 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 5 gr droge gist
  • 10 gr zout
  • 300 ml handwarm water

Brood

Het basisrecept voor brood is één van de simpelste recepten voor brood die er is. Wanneer je het basisbrood kan bakken,…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 25 g fetakaas
  • tomaat
  • handje verse spinazie
  • naar smaak zout en peper
  • scheutje melk
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 512

Griekse omelet

Goed gevulde omelet op Griekse wijze, gevuld met spinazie, tomaat en feta. Een goed begin van de dag.

(2.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr broccoli, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 plakken bacon
  • 2 el gehakte munt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Broccolisoep met bacon

Romige, gebonden broccolisoep met een hartige bite door de knapperige bacon.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram mager rundvlees in blokjes
  • 50 gram pancetta, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 130 gram gepureerde tomaten
  • 750 gram korstdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 losgeklopt ei

Bourgondische rundvleespasteitjes

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij…

(5 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g bloem
  • 350 ml water (handwarm)
  • 30 g gist (instant)
  • 5-10 g zout
  • 20 g suiker
  • 50 g boter

Boeren witbrood

Een lekker boeren witbrood om zelf te maken.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • +100 gr koude boter
  • +1 ei
  • +1 el water (handwarm)
  • +snufje zout
  • 500 gr bladspinazie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 75 gr parmezaan
  • 8 takjes tijm
  • 1/2 bosje peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eidooiers
  • 250 gr ricotta
  • zout en peper

Hartige taart met spinazie en ricotta

Een vegetarische hartige taart met spinazie en ricotta. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima te gebruiken bij een buffet of als…

(0 / 5)
Gestoofde courgette Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 bakje basilicum (15 g alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peperoncino

Gestoofde courgette

Deze gestoofde courgette is een heerlijk gezond bijgerecht die zowel warm als koud gegeten kan worden.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 425 g tarwebloem
  • 240 ml melk
  • 7 g droge gist
  • 28 g zachte roomboter
  • 12 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 25 g sesamzaadjes

Witte bollen

Heerlijke zelf gemaakte witte bollen of bolletjes om te gebruiken als basis bij een buffet of high tea.

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt